05
mei

Bouw je eigen elektrische auto in 9 stappen

We hebben het hier vaak over de mooiste en de nieuwste elektrische auto’s maar wij weten ook dat maar een gedeelte van de mensen in aanmerking komen voor zo’n elektrische auto. Meestal is het leasebudget niet toereikend want de prijs en de actieradius zijn voor velen het struikelblok bij de aanschaf van een nieuwe elektrische auto. 

De oplossing voor dit probleem wordt gegeven door de website Instructables. Instructables is namelijk een platform waar het mogelijk is om handleidingen te delen met de rest van de wereld. Misschien is handleiding een beetje te kort door de bocht maar een duidelijke stap-voor-stap beschrijving aangevuld met foto’s en video’s van het project is misschien een betere omschrijving van de website.

Zo is er nu ook een handleiding om zelf een elektrische auto te maken. Ideaal voor mensen met een beperkt budget die toch graag hun eigen elektrische auto in elkaar willen knutselen. De handleiding: Bouw je eigen elektrische auto laat stap-voor-stap zien hoe een bestaande auto wordt omgebouwd tot een volwaardige elektrische auto die in staat is om zo’n 60 km te rijden op een volle accu. Door middel van filmpjes, foto’s en geschreven tekst laat Ben Nelson zien welke stappen hij heeft moeten ondernemen om tot het eindresultaat te komen. Wat vooral interessant is aan deze handleiding zijn de valkuilen waar Ben allemaal is tegenaan gelopen.

In totaal is Ben $ 1.200,- kwijt geweest aan zijn hele project inclusief de aanschaf van een donorauto en de elektrische motor uit een vorkheftruck. Uiteraard vereist het wel enige technische skills om een elektrische auto te maken maar de filmpjes en foto’s van Ben maken het proces in ieder geval een stuk makkelijker.

De website biedt de mogelijkheid om onder de handleiding te reageren en het is mooi om te zien hoe mensen meedenken en oplossingen aandragen en hulp bieden bij andere mensen die ook bezig zijn met een conversie naar een elektrische auto.