23
maart

BMW X7 – Overweldigende luxe met 12 cilinders

Het begon allemaal met de BMW X5 in 1999. De eerste Sports Activity Vehicle (SAV) van BMW was een groot succes. Die kreeg in 2008 een minder succesvol neefje genaamd de BMW X6. Niet iedereen was even te spreken over de vormgeving van deze auto. In 2018 komen onze Oosterburen met de nieuwe BMW X7.

Gebaseerd op hetzelfde onderstel als de aanstaande Rolls Royce SUV wordt de nieuwe BMW X7 leverbaar als 6, 8 en ook 12 cilinder. 12 cilinders kennen wij alleen maar uit een ver grijs verleden of een Amerikaanse Big Block. Het is ook de eerste keer dat BMW een 12-cilinder motor monteert in een auto uit de X-serie. De BMW X7 moet hierbij een directe concurrent gaan worden van de Range Rover. De geruchten gaan dat de BMW X7 een prijskaartje krijgt van rond € 130.000,-.

Maar voor dat geld krijg je wel de meest luxueuze BMW die verkrijgbaar is. De auto wordt volgestopt met state-of-the-art technologie waar de BMW 7-serie nog een puntje aan kan zuigen. De verwachting is dat de ophanging uit de nieuwe X5 en X6 ook wordt gemonteerd in de X7. Waarschijnlijk zal er zowel een 4-wiel aangedreven als een achterwiel aangedreven uitvoering op de markt komen.

De meest gangbare motor zal de TwinPower Turbo 6-cilinder worden. Daarnaast bestaat het gamma aan motoren uit Benzine en Diesel 8-cilinder motoren. De verwachting is dat er ook een plug-in hybride uitvoering komt van de BMW X7. Goed nieuws voor de leaserijders. De meest luxe BMW maar wel met lage bijtelling. Het top-end model zal de 12 cilinder motor krijgen.

Tijdens de Shanghai Auto Show, wordt een pre-production concept vehicle door BMW meegenomen. Tot die tijd is het gissen naar het design van de BMW X7. De heren van Theophilus Chin deden alvast een voorzetje met bovenstaande rendering van de nieuwe BMW x7