29
november

Binnenkort kan er weer een Saab gekocht worden!

Goed nieuws uit Trollhättan! Aankomende week zullen de eerste nieuwe 9-3 Aero Sedan uit de fabriek komen rollen. Wat zoveel betekent dat wij binnenkort weer een Saab kunnen kopen. De grote vraag blijft natuurlijk wie wil er een gedateerde Saab 9-3 Aero Sedan kopen.NEVS, het bedrijf dat de restanten van Saab heeft opgekocht kondigde dit nieuws gisteren aan.  Eerder was al bekend geworden dat NEVS een aantal pre-productie modellen had ontwikkeld maar aanstaande maandag is het zo ver en rolt de eerste Saab 9-3 modeljaar ’13 uit de fabriek.

De nieuwe Saab is bijna helemaal gelijk aan het model dat voor het laatst in 2011 in Trollhättan werd gemaakt. Het is niet bekend wie de motorleverancier is voor de nieuwe Saab. Voorheen waren deze Saab’s uitgerust met motoren van General Motors. De vraag is of dat nu weer het geval is sinds GM geen eigenaar meer is van Saab. De nieuwe 9-3 Aero Sedan zal waarschijnlijk voorzien worden van een 2.0 liter motor, uiteraard op benzine.

Het productieniveau zal in het begin erg laag zijn want er zijn nog wat problemen zijn met toeleveranciers (what’s new) en het is al eventjes geleden dat er een Saab is ontwikkeld dus de productie zal ook wel wat trager lopen dan voorheen. Wanneer we dan ook een Saab bij de dealer kunnen verwachten is onbekend. Voor de liefhebbers is het uiteraard goed nieuws want het geliefde Zweedse merk blijft bestaan.