18
januari

Autonome auto toegestaan in Singapore

Een paar weken geleden gaf Google aan dat het klaar was met het prototype van hun zelf-rijdende auto. Tot op heden werd er vooral getest op verschillende test faciliteiten, de volgende stap is natuurlijk de openbare weg. Singapore stelt als eerste land ter wereld de openbare weg vrij voor autonome auto’s.

Niet direct heel Singapore is open gesteld voor de autonome auto. Initieel wordt alleen het zakendistrict het testgebied voor de zelf-rijdende auto. Het beleid van Singapore is om het autogebruik in het land te beperken. In sommige gevallen is het onontkomelijk dat er met de auto wordt gereden, in die gevallen is het de regering er alles aan gelegen om dit zo milieuvriendelijk te doen.

Het is de bedoeling dat de autonome auto’s in Singapore ingezet gaan worden als een soort carpool project. De auto’s zullen herkenbaar worden gemaakt en iedereen kan instappen zodra een autonome auto voorbij rijdt.

Het is nog de vraag of Google en andere autofabrikanten al direct gebruik gaan maken van het aanbod van de stadstaat Singapore. In ieder geval betekent dit dat de autonome auto wederom een stap dichterbij komt.