19
februari

Auto.nl komt met abonnement voor de auto vanaf € 249,- per maand

We hebben al een abonnement op de mobiele telefoon, de krant, sokken en ondergoed en de Donald Duck, maar als het aan auto.nl ligt hebben we straks ook een abonnement op onze auto.

Auto.nl, het bedrijf dat we kennen als de eerste webwinkel waar je dag en nacht nieuwe auto’s kon bestellen, slaat een nieuwe weg in. Afgelopen jaren zien we steeds vaker dat partijen de auto in een abonnementsvorm aanbieden. Meestal kan dit bij de importeur zelf gedaan worden, auto.nl pakt het anders aan en biedt als eerste verschillende merken en modellen aan tegen een voordelig maandtarief.

Auto.nl speelt hiermee goed op de trend in dat autobezit steeds onbelangrijker wordt en de auto ook veel minder als statussymbool wordt gezien. Zeker nu het mobiliteitsbudget steeds belangrijker gaat worden en men zelf mag kiezen hoe men het mobiliteitsbudget besteed, kan het erg interessant zijn om een auto abonnement te delen met de partner.

Wat is een  auto abonnement?

Een auto in abonnementsvorm is eigenlijk een andere naam voor private lease, het verschil met private lease is dat alle kosten in de abonnementskosten zitten verwerkt behalve de brandstofkosten. De abonnementskosten zijn dus de daadwerkelijke kosten van de auto per maand, afgestemd op je rijgedrag. Eigenlijk neemt het abonnement de drempels weg voor het leasen van een auto.

Voor wie is een abonnement interessant?

Een auto abonnement, is voor diegene interessant, die maar een beperkt budget beschikbaar heeft en toch in een nieuwe auto wil rijden. Niet de ongemakken van een tweedehands auto en hoge onderhoudskosten, maar gewoon voor een vast bedrag per maand en zonder onkosten.

De aanschaf van een auto is toch altijd een grote investering en de meeste mensen hebben niet zomaar 10 a 20 duizend euro beschikbaar om te investeren in een nieuwe auto. Een abonnement is dan een interessante oplossing. Wel de gemakken van een nieuwe auto maar niet de kosten.

Andere aanbieders

We zien steeds vaker dat auto’s in abonnementsvorm worden aangeboden. Een aantal maanden geleden is Hyundai gestart met het aanbieden van de I10 als abonnement. Ook de e-Up! zal straks alleen maar verkrijgbaar worden als abonnement. Andere vormen, zoals de deelauto en het verhuren van de eigen auto via bijvoorbeeld Snappcar zijn andere concepten die ook inspelen op dezelfde trend in als auto.nl.