23
oktober

E-UPgrade van Audi

Een tijdje geleden berichtte wij dat de definitieve versie van de E-Up binnenkort gepresenteerd wordt. Om het premium imago van de Vier Ringen in stand te houden, zijn er geruchten dat ook Audi een variant gaat maken van deze handzame stadsauto.

Er is nog niet heel veel over de UP! van Audi te vertellen. Wel kunnen we jullie vertellen dat  deze “kleine” Audi een aangepaste koetswerkdesign en een opgewaardeerd interieur krijgt.

Ook het elektrische aandrijfgeheel zou onder handen genomen worden. Zo zou E-Up by Audi een topvermogen van een 115 pk halen aan een maximumkoppel van 270 Nm, dat is 30 pk en 60 Nm meer dan het donormodel. Uiteraard vertaalt deze topprestaties zich in superieure prestaties, want er is sprake van een topsnelheid van 150 km/u en een 0 tot 100 km/u-sprint in minder dan 10 seconden. De E-Up houdt het bij 130 km/u en 12,4 seconden.

Het lijkt erop dat deze Audi een echte BMW i3 killer gaat worden. Wellicht weten we meer in de loop van 2015, wanneer het model zou opwachting zou moeten maken.