22
november

Audi bevestigt komst concurrent Tesla Model S

Ulrich Hackenberg, de man die binnen Audi verantwoordelijk is voor de techniek, bevestigde dat het merk bezig is met een concurrent van de Tesla Model S die in 2017 op de markt moet komen.

Het is vooralsnog onbekend om Audi bezig is met een geheel nieuwe auto of dat er binnen de bestaande modelreeks plek wordt gevonden voor een volledig elektrische auto. Audi zou er namelijk voor kunnen kiezen om onder het huidige e-tron label een auto te lanceren. Het is wel bekend waar Audi de techniek vandaan haalt. Enige tijd geleden was Audi bezig met de ontwikkeling van een elektrische Audi R8. Dit project is helaas stopgezet omdat de auto te klein was om voldoende batterijen te plaatsen waardoor het bereik te beperkt was.

Op basis van deze techniek heeft Ulrich Hackenberg en zijn team door mogen ontwikkelen en zijn ze op weg om een elektrische auto te ontwikkelen met een bereik van 450 kilometer. De elektromotors die het merk nu gebruikt zijn tot wel 5 keer krachtiger dan nu bijvoorbeeld wordt gebruikt in de Audi E-Tron. Daarbij heeft de ontwikkeling op het gebied van batterijen ook niet stil gestaan.

Hoe de nieuwe elektrische Audi eruit zal gaan zien is nog onbekend. De verwachting is dat de elektrische Audi voor het vertrouwde sedan design kiest maar of dat op basis van het A4, A6 of A8 platform wordt, dat is nog even afwachten. Een ding is zeker, de batterijen zullen net als de Tesla onder de vloer van de auto worden geplaatst. Hierdoor nemen ze zo min mogelijk ruimte in.