12
september

Audi A6 2.0 TDI Ultra – 190 pk met 20 procent bijtelling

Net zoals de Audi A6 2.0 TDI Ultra Limousine met S tronic (110 kW/150 pk) komt  nu ook de nieuwe Audi A6 2.0 TDI Ultra Limousine 190 pk in aanmerking voor 20 procent bijtelling. Let er wel op het gaat hier om de Limousine uitvoering, niet de Avant.

Audi kwam vorige week al met het nieuws over de compleet vernieuwde Audi A6. De tussentijdse update van de vierde generatie ook wel de C7 genaamd was hoognodig toe aan een opfrisbeurt. De vierde generatie A6 werd in 2010 geïntroduceerd. Sindsdien is er veel gebeurt op zowel op het gebied van het interieur als wel op het motorisch vlak.

Audi heeft afgelopen jaar de nieuwe Ultra motoren ingevoerd in hun assortiment. Zuinige dieselmotoren die voor lage CO2 uitstoot zorgen. Deze Ultra motoren zijn in steeds meer modellen beschikbaar. Het begon allemaal bij de Audi A3 Ultra, welke snel werd opgevolgd door de A4, de A5 en nu dus ook de Audi A6.

Op uiterlijk gebied zijn er weinig tot geen aanpassingen doorgevoerd. Alleen de koplampen zijn vernieuwd. De wijzigingen zijn vooral te vinden aan de binnenzijde van de auto. Zo heeft de Audi A6 een nieuwe optie waarbij het mogelijk wordt om de auto te bestellen met massagestoelen. Het interieur is ook in nieuwe kleuren te bestellen en het 8-inch grote multimedia systeem is voorzien van een nieuwe Nvidia Tegra chipset waardoor er nog sneller en meer gelikt door de verschillende schermen genavigeerd kan worden.

De allergrootste wijzigingen zijn onder de motorkap te vinden. Audi heeft namelijk een hele range aan nieuwe motoren toegevoegd aan de toch al niet beperkte keuze. Op het gebied van de benzine motoren heeft vooral de 3.0 TFSI een grondige make-over gekregen. Er zijn 3 TFSI motoren beschikbaar voor de vernieuwde Audi A6 variërend in vermogen van 190 pk tot 333 pk.

De keuze wat betreft diesel aangedreven motoren is wat groter. Er zijn 5 verschillende diesel motoren beschikbaar voor de Audi A6 waaronder ook de twee eerder genoemde TDI Ultra modellen met 20% bijtelling. Maar ook de 3.0 TDI clean diesel motoren in de uitvoering met 216 pk en een uitvoering met 272 pk. Ben je op zoek naar nog meer diesel power dan is de 3.0 TDI Clean Diesel biturbo misschien wel interessant. Dit dubbel geblazen blok heeft wel 320 pk tot zijn beschikking. Ter ere van het 25 jarig bestaan van de Audi A6 komt Audi ook nog eens met een speciale uitvoering van de biturbo die garant staat voor 346 pk. Laatstgenoemde diesel bruut wordt voorzien van een achttraps tiptronic-transmissie overige modellen worden voorzien van een zestraps handgeschakelde transmissie of een zeventraps S tronic.

De vernieuwde A6 wordt in Parijs aan de wereld getoond en zal vanaf eind september bestelbaar zijn bij de dealers in het land. De nieuwe Audi A6 2.0 TDI Ultra is al verkrijgbaar vanaf € 45.900,-. Voor de variant met 190 pk en 20 procent bijtelling moet € 50.900,- neergeteld worden.