04
september

Audi A3 Ultra, de eerste betaalbare bijtellingstopper van Audi

Gisteren spraken we er al even over in ons overzicht van introducties tijdens de IAA in Frankfurt, namelijk de Audi A3 1.6 TDI Ultra. De eerste in de rij van vele superzuinige Ultra modellen van Audi’s die eraan zitten te komen. Wat is er nou speciaal aan deze Audi A3 Ultra? Bijtellingsblog zocht het voor je uit.

Een actieradius van 1500 km, 3,2 liter per 100 km, 85 gr/km CO2 uitstoot, 14% bijtelling, 110 pk en sprinten naar de 100 km/u in ongeveer 10,5 seconde. Kan dat allemaal met 1 auto? Jazeker, het is Audi gelukt om dit alles in de Audi A3 Ultra te proppen.

De nieuwe Audi A3 zal worden uitgebracht in een 3-deurs uitvoering, 5-deurs en de sportsback. Bij de laatstgenoemde ligt het verbruik per 100 km een tiende hoger en de CO2 uitstoot 3 gram hoger dan het normale model. Toch komt ook de sportsback in aanmerking voor de 14% bijtelling, ook in 2014.

Hoe is het Audi gelukt om de A3 zo zuinig te maken? Het onderstel van de auto is met 15 mm verlaagt en de auto is voorzien van banden met lage rolweerstand.

Als je heel goed kijkt is de Ultra gewoon de Bluemotion van Audi en komen de specificaties bijna helemaal overeen met die van de Volkswagen Golf Bluemotion en de Seat Leon 14%. Waarom zou je dan toch voor een Audi moeten kiezen?  Gewoon omdat het kan! Vooral nu Audi er voor heeft gekozen om de Edition uitvoering op de markt te brengen. Een uitvoering die gewoon wat betaalbaarder is.

Dat wil niet zeggen dat de auto erg kaal is want de Edition is gewoon van alle gemakken voorzien: Een middenarmsteun voor, multifunctioneel lederen stuurwiel, airconditioning, Audi Soundsystem, mistlampen, licht- en regensensoren, MMI navigatie Plus en Audi Connect.  De Edition uitvoering is verkrijgbaar vanaf € 25.950,- voor de 3-deurs uitvoering. De vanaf prijs van de 5-deurs en de sportsback liggen net iets hoger namelijk € 29.990,- en € 30.690,-. De Audi A3 Ultra is nu al bestelbaar maar zal worden uitgeleverd in het resterende deel van het jaar.