04
juli

Audi A3 Sportsback e-tron wordt geprijsd

Wij kijken al enige tijd uit naar de Audi A3 Sportsback e-tron. De nieuwe plugin hybride met 7 procent bijtelling van Audi die de leasemarkt op zijn kop moet gaan zetten. 

Vorige week schreven wij natuurlijk over de grootse plannen die Audi heeft op het gebied van de volledig elektrische auto’s. Wat betreft de plugin hybrides waren de plannen al enige tijd bekend. Audi komt namelijk met e-tron uitvoering van de A3. De auto die per november het Nederlandse straatbeeld zal gaan vullen heeft naast een 1.4 TFSI motor ook een elektrische aandrijving die een gecombineerd vermogen levert van 204 pk en 230 Nm koppel.

Doordat deze Audi een plugin hybride aandrijving heeft meegekregen en het gemiddelde verbruik rond de 1,5 liter per 100 kilometer ligt en daarmee de CO2 uitstoot is beperkt tot 35 gr/km, valt de A3 e-tron binnen de 7 procent bijtelling. Waardoor het voor veel leaserijders ineens een heel interessante auto wordt om te rijden. Het is mogelijk om de auto alleen op benzine, elektrisch en als hybride te laten rijden. In de full electric stand zou de e-tron een bereik moeten hebben van 50 km.

Uiteraard is het natuurlijk afwachten voor hoelang deze auto binnen de 7 procent bijtelling blijft aangezien de EU van plan is om een nieuwe meetmethode in te voeren waardoor de effectieve gemeten uitstoot waarschijnlijk tot 20% hoger komt te liggen. Tot die tijd zal de Audi A3 Sportsback e-tron gretig aftrek vinden onder de leaserijders.

Audi heeft deze leasetopper de vanaf prijs meegegeven van € 39.700,-. Het is nog even wachten voordat de eerste leasemaatschappijen hun leaseprijs bekend gaan maken.

VAG lanceerde naast de Audi A3 Sportsback e-tron gisteren ook nog de nieuwe Volkswagen Passat plugin hybrid met 7 procent bijtelling en doet daarmee een gooi naar het leiderschap binnen de leasemarkt. Het is afwachten welke merken zich zullen melden met auto’s die de concurrentie zullen aangaan met VAG in de leasemarkt.