17
januari

Audi A3 Limousine – Ook aan uw aandacht ontschoten?

De Audi A3 is misschien het model waar Audi het meeste aantal uitvoeringen van heeft. Zo kennen we de A3 hatchback, de 3-deurs, de sportsback en de cabrio. Een sedan uitvoering van de A3 kende wij nog niet, toch bestaat deze al geruime tijd. De A3 sedan heeft als achtervoegsel “limousine” meegekregen. 

De eerste berichten over de A3 Limousine dateren van maart 2013. Normaal gesproken zijn wij wel aardig op de hoogte maar deze telg uit de A3 familie is toch echt aan onze aandacht ontschoten. Dat is ook niet zo heel raar omdat wij niet het land zijn van de sedan,  daarvoor zul je toch ver naar het oosten moeten gaan (China) of de grote plas oversteken naar de US of A. Om dit statement nog een kracht bij te zetten wil ik even een aantal sedans de revue passeren die het in Nederland niet hebben gehaald. Wat dacht je van Ford Focus sedan of de Renault Megane, beide uitvoeringen van enorm populaire auto’s die het in Nederland gewoon niet gehaald hebben.

Niet zo vreemd dat de A3 limousine aan onze aandacht is ontsprongen maar ook wel zonde, als we eens goed kijken naar de lijnen van de Limousine dan is het een heel aardige auto. Het lijnenspel van de auto ziet er goed uit, ook al lijkt het alsof de achterkant van de auto niet in verhouding staat met de voorkant. Daarnaast heeft het natuurlijk de aankleding van Audi, dus dat zit wel snor. Eigenlijk is het een A4 maar dan een paar centimeter kleiner. De A4 is door de loop van de jaren centimeters gegroeid vandaar dat Audi heeft bedacht om een sedan versie van de A3 op de markt te brengen. Hopelijk slaan ze in Ingolstadt niet door, en zien we over een aantal jaar ook een Audi A1 sedan.

De auto is gebouwd op het bekende MQB platform waardoor deze voorzien kan worden alle denkbare diesel en benzine motoren. Van de 1.4 TFSI tot de 2 liter TDI en als deze auto een succes blijkt te zijn dan kan Audi er nog voor kiezen om de A3 limousine te voorzien van een hybride aandrijflijn of een aardgas variant uit te brengen. Dat is de flexibiliteit die het MQB platform met zich meebrengt.

Natuurlijk zijn wij benieuwd naar de bijtelling. De A3 limousine heeft een minimale uitstoot van 99 gr/km waardoor deze in het 20% bijtelling categorie valt. Je rijdt de Audi A3 Limousine al vanaf € 29.130,- en hij staat reeds bij de dealer.