11
december

Athlon Car Lease is het beste volgens de leaserijder in 2013

Auto van de Zaak heeft een onafhankelijk onderzoek gedaan naar de klanttevredenheid van de leaserijders in Nederland. Aan het  onderzoek hebben 5.338 leaserijders meegedaan en zijn in totaal 67 leasemaatschappijen beoordeelt.

Onderdelen waarop de leasemaatschappijen werden beoordeeld zijn bijvoorbeeld onderhoud, afleveren van de auto, communicatie, hulp bij pech en op de contracten. Tevens is er voor gekozen om een verdeling aan te brengen in de vergelijking, om het eerlijker te maken. Zo werden de 10 grootste leasemaatschappijen met elkaar vergeleken en de kleinere leasemaatschappij.

Van de 10 grootste leasemaatschappijen kwam Athlon Car Lease als beste uit de bus. Op de tweede plaats kwam Business Lease gevolgd door Arval op de derde plaats. In de categorie klein en middelgroot werd AA Lease als beste beoordeelt, J&T Auto Lease haalde een tweede plaats en Lease Quality scoorde een derde plaats.

Meestal ben je als leaserijder afhankelijk van de leasemaatschappij van het bedrijf waar je werkt, dus valt er helaas niet zo veel te kiezen. Heb je wel de keuze dan is het zeker interessant om deze waardering mee te nemen in de keuze. De algemene tevredenheid van de leaserijder ging ook met 0,2 punt omhoog ten opzichte van 2012 en scoorde een 7,8. Of dit ligt aan het uitbreiden van de steekproef naar 5.596 mensen dat kan niet gesteld worden.

Het punt wat wij erg belangrijk vinden is dat er ook eens aandacht wordt besteed aan de kleinere leasemaatschappij. Normaal gesproken wordt er alleen maar gesproken over de 10 grootste leasemaatschappijen en vallen de kleinere helden eigenlijk altijd buiten de boot. Wij zijn natuurlijk benieuwd of de top 3 deze positie ook kan consolideren of dat er aankomend jaar andere partijen zich gaan richten op klanttevredenheid.