26
mei

218 pk en 1 op 20 in de nieuwe Audi A7 Sportsback

Omdat het merendeel van de zakelijke auto’s in Nederland zich begeeft tussen het A- en het D-segment, vergeten wij nog wel eens om verder te kijken. Dat maken we vandaag goed met de bekendmaking dat Audi het design van de A7 Sportsback en S7 grondig op de schop heeft gegooid.

Dat je de Audi A7 niet al te frequent voorbij ziet kachelen kan komen doordat de meeste mensen of voor een Audi A6 kiezen, of de statigere Audi A8. De Audi A7 Sportsback valt er een beetje tussen. Het is een luxe sedan met de ruimte van de A6 en de uitstraling en uitrusting van de Audi A8.

Voor deze tussentijdse facelift heeft Audi besloten om het uiterlijk van de auto iets sportiever te maken. Waardoor de auto wat ons betreft er nog beter uit komt te zien. Tevens heeft het bedrijf uit Ingolstadt ook wijzigingen aangebracht in het arsenaal aan beschikbare motoren.

Zo is er een nieuwe 3.0 liter TDI Ultra toegevoegd, die garant staat voor een verbruik van 4,7 liter per 100 km en een uitstoot van 122 gram CO2 per kilometer. Deze Ultra uitvoering kennen wij al uit de Audi A3 1.6 TDI Ultra, de diesel die al furore maakt in het C-segment met z’n lage verbruik en uitstoot. Naast de Ultra komt er ook een Clean Diesel met 272 pk en een V6 biturbo clean diesel met 8-traps automaat en permanente vierwielaandrijving. Op benzine gebied heeft Audi ook een nieuw blok, de 3.0 liter V6 TFSI met 333 pk en mechanische compressor maakt het rijtje nieuwe motoren compleet. Ook Audi S7 heeft een nieuwe motor gekregen, de vier-liter V8 TFSI met 450 pk en een Cylinder on Demand systeem, een techniek die we ook kennen uit bijvoorbeeld de Polo Bluemotion. Zodra de motor minder wordt belast dan kan het tot wel vier cilinders uitschakelen, wat weer goed is voor een lager verbruik.

Naast een breed arsenaal aan nieuwe motoren komt Audi ook met een nieuwe transmissie. Vanaf heden wordt de Audi A7 standaard voorzien van de welbekende zeventraps S tronic. Deze versnellingsbak met dubbele koppeling moet er voor zorgen dat de auto nog soepeler schakelt doordat de volgende versnelling altijd klaarstaat.

De nieuwe Audi A7 heeft ook een geheel vernieuwd Infotainment systeem met touchpad bediening gekregen waarmee het mogelijk is geworden, door de LTE module, om een snelle internetverbinding op te zetten.

De nieuwe Audi A7 en S7 worden in dit najaar verwacht bij de dealer. Prijzen zijn nog niet bekend.