18
maart

10 nieuwe plug-in hybrides van Mercedes voor eind 2017

Mercedes heeft ambitieuze plan bekend gemaakt dat het merk nog voor het einde van 2017, tien nieuwe plug-in hybrides zal lanceren. Teruggerekend komt dat neer op één nieuwe stekkerauto van Mercedes om de vier maanden. Goed nieuws voor de leaserijders in Nederland, want een stekker staat in bijna alle gevallen voor lage bijtelling.

De stekkerauto’s van Mercedes zullen allemaal de aanduiding “e” meekrijgen. De eerste plug-in hybride is reeds op de markt want dat is de Mercedes S500 Plug-In Hybrid. Op heel korte termijn zal daar de Mercedes C350e aan worden toegevoegd. Deze auto zal door de 7% bijtelling dit jaar nog gretig aftrek vinden bij de leaserijders en wellicht een gooi doen naar de meest geleasede auto van 2015.

Thomas Weber, lid van de raad van bestuur en daarmee onder andere verantwoordelijk voor de ontwikkeling van Mercedes heeft het volgende te zeggen over deze volgende stap:

“Plug-in hybrids offer our customers the best of both worlds; in the city they can drive in all-electric mode, while on long journeys they benefit from the combustion engine’s range. In addition, hybridisation makes the combustion engine more efficient and brings with it a special type of dynamic performance – making driving an absolute pleasure.”

Na de Mercedes C350e, is de Mercedes GLE, de eerstvolgende die zal worden uitgerust met een stekker. De Mercedes GLE is de nieuwe naam voor de bekende G-klasse. Ook gaan er geruchten dat Mercedes plannen heeft om de Concept V-ision, een plug-in hybride Vito,  op de markt te brengen. Deze conceptauto nam Mercedes al mee naar de Autosalon van Genève. Andere kansmaker zijn de Mercedes E-klasse en de Mercedes GLC, de compacte SUV van het merk.